Lars började sin viktresa för ca ett halvår sen, då var det han, frun och en polare som påbörjade en viktminskningstävling. Lars kropp mådde inge bra och han kände att det var dags att ändra på livet, innan det gått för långt.

Lars började tänka på vad jag stoppade i sig och drog sakta men säkert ner på portionerna, men förstod snabbt att det inte skulle räcka. Man måste ju träna också.

Lars började med några pass på gymmet, men det gick lite motigt och han ville gärna att det skulle hända lite mer. På en middag med släkten togs detta upp och en av Lars kusiner tyckte att han skulle följa med på gruppträning.

”:Jag hade aldrig gjort detta tidigare och aldrig sett mig själv som en ”grupptränare”, så jag var lite skeptisk när jag lovade att haka på.”

På det första passet, som var cirkelträning med styrka, tog Lars ut sig ordentligt och insåg vikten av att lyssna på kroppen. Och detta är ju en av fördelarna med sådana pass, att man gör det man klarar och tar i det man orkar. Vissa dagar har man ju mer energi än andra, fortsätter Lars.

Idag ser Lars fram emot att kliva in i salen, känna gemenskapen och köra så hårt just han kan.

”:Det är roligt och jobbigt på samma gång. Men med peppen från instruktörerna och medtränarna ger man det lilla extra varje gång, säger Lars”.

För ett par dagar sen, var det dags för halvårsvägning och vågen berättade glatt att Lars gått ner strax över 16 kg. Kroppen känns nu ruskigt mycket lättare att dra omkring på och energin har kommit tillbaka med råge.

”:Idag så gick jag på mitt fjärde spinningpass någonsin och det var inget mindre än Vasaloppsspining på 4,5 timmar. Detta var det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv, men jag har ju börjat älska utmaningar.

Denna resa hade jag aldrig klarat utan dessa underbara människor jag börjat lära känna på träningarna, de duktiga instruktörerna och min underbara familj. Tack!

Passar på att önska dig fortsatt lycka till Lars, det är mäktigt att fått följa dig, du är grym!!

Kram Lotta